Krémové houbové rizoto

Recepty, Houby

Suroviny

300 g lesních hub
200 g rýže
1 cibule
100 g parmezánu
1 kelímek 12% smetany
2 stroužky česneku
vývar/bujón
vepřové sádlo
drcený kmín
drcené nové koření
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibulku osmahneme na sádle, až zesklovatí, přidáme houby nakrájené na nám příjemnou velikost i tvar. Přidáme koření (špetku nového, půl lžičky kmínu a pepř dle chuti). Když houby změknou, cca za 3 minuty, přidáme rýži a také restujeme asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, osolíme, přidáme nastrouhaný/prolisovaný česnek, přiklopíme pokličkou a necháváme tekutinu vydusit, mícháme a podléváme, dokud není rýže měkká.

  2. Když rýže změkne, vlijeme smetanu a necháme ji, aby se malinko vsákla do rýže. Poté odstavíme z plotny, vsypeme 3/4 parmezánu, promícháme a pod pokličkou necháme ještě chvilku odpočinout. Rizoto pak na talíři posypeme zbylým parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!