Sušenkový cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- 120 g sušenek Zlatá Esíčka skořicová
- 100 g másla
- 500 g sýru ricotta (nebo jemného tvarohu)
- citónová kůra nastrouhaná z 2 velkých citronů
- 3 lžíce citronové šťávy
- 50 g cukru krystal
- 3 žloutky
- 2 lžíce jemné krupičky
Postup Sušenkový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C.
Sušenky rozmixujeme v robotu a přidáme rozpuštěné máslo.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a položíme na něj sušenkovou směs, kterou rovnoměrně rozetřeme.
Nádobu robota vyčistíme a dáme do ní tvaroh, citronovou kůru a šťávu, cukr, žloutky a krupičku a asi dvě minuty prošleháváme, až se vše dobře smísí.
Hmotu vlijeme do formy a pečeme třicet pět minut až tři čtvrtě hodiny, až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn. Po upečení necháme hodinu chladnout v troubě.