Sušenkový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 g sušenek Zlatá Esíčka skořicová
100 g másla
500 g sýru ricotta (nebo jemného tvarohu)
citónová kůra nastrouhaná z 2 velkých citronů
3 lžíce citronové šťávy
50 g cukru krystal
3 žloutky
2 lžíce jemné krupičky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.

  2. Sušenky rozmixujeme v robotu a přidáme rozpuštěné máslo.

  3. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a položíme na něj sušenkovou směs, kterou rovnoměrně rozetřeme.

  4. Nádobu robota vyčistíme a dáme do ní tvaroh, citronovou kůru a šťávu, cukr, žloutky a krupičku a asi dvě minuty prošleháváme, až se vše dobře smísí.

  5. Hmotu vlijeme do formy a pečeme třicet pět minut až tři čtvrtě hodiny, až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn. Po upečení necháme hodinu chladnout v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!