Cheesecake s jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g sušenek máslových(digestivních, oblíbených nalámaných na kousky)
- 100 g másla nebo rostlinného tuku
- 500 g jemného tvarohu nebo ricotty
- kůra nastrouhaná ze 2 velkých citronů
- 3 lžíce citronové šťávy
- 50 g krupicového cukru (můžete použít i hroznový)
- 3 žloutky z velkých vajec
- 2 lžíce jemné krupičky
- 200 g jahod
- 3 lžíce jahodové zavařeniny
Postup Cheesecake s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C.
Sušenky rozmixujte v robotu a přilijte k nim rozpuštěné máslo;prošlehejte. Dortovou formu s rozevíracím okrajem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem, přeneste do ní sušenkovou směs a rovnoměrně ji obrácenou lžící rozetřete.
Nádobu robota vytřete, dejte do ní tvaroh, citronovou kůru a šťávu, cukr, žloutky a krupičku a asi dvě minuty prošlehávejte, až se vše dobře smísí.
Hmotu vlijte do formy a pečte třicet pět minut až tři čtvrtě hodiny, až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn. Troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte cheesecake hodinu chladnout v troubě.
Zatímco dezert chladne, očistěte jahody a ty větší nakrájejte na čtvrtiny nebo osminky. Zavařeninu zahřejte se třemi lžícemi vody, přes sítko ji protřete do misky a smočte v ní jahody.
Dezert uvolněte nožem od stěn, sejměte formu, přesuňte na servírovací talíř a podávejte ozdobený jahodami.