Kroupové „rizoto“ s uzeným tempehem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

40 g ječných krup
2 hrsti sušených hub
100 g uzeného tempehu
40 g cibule
1 lžíce oleje
2 řapíky celeru
Špetka drceného kmínu
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce nasekané petrželky
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy propláchneme a vložíme do hrnce společně s houbami, zalijeme dostatečným množstvím vody (aby byly kroupy i houby ponořené), osolíme a pod poklicí vaříme asi 25 minut doměkka. Tekutinu necháme vyvařit.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej. Cibuli nakrájenou nadrobno necháme zesklovatět na oleji.

  3. Řapíkatý celer zbavíme žilek a nakrájíme na drobné kostky, přidáme k cibuli. Chvíli opékáme, dokud zelenina trochu nezměkne. Můžeme podlít trochou vody, aby se zelenina nepřipalovala.

  4. Přidáme drcený kmín, nasekanou petrželku, kroupy a tempeh nakrájený na kostky.

  5. Podlijeme trochou vody a vmícháme nastrouhaný parmezán.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!