Kroupové „rizoto“ s uzeným tempehem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 40 g ječných krup
- 2 hrsti sušených hub
- 100 g uzeného tempehu
- 40 g cibule
- 1 lžíce oleje
- 2 řapíky celeru
- Špetka drceného kmínu
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžíce nasekané petrželky
- Sůl
Postup Kroupové „rizoto“ s uzeným tempehem
Postup přípravy receptu
-
Kroupy propláchneme a vložíme do hrnce společně s houbami, zalijeme dostatečným množstvím vody (aby byly kroupy i houby ponořené), osolíme a pod poklicí vaříme asi 25 minut doměkka. Tekutinu necháme vyvařit.
Na pánvi rozehřejeme olej. Cibuli nakrájenou nadrobno necháme zesklovatět na oleji.
Řapíkatý celer zbavíme žilek a nakrájíme na drobné kostky, přidáme k cibuli. Chvíli opékáme, dokud zelenina trochu nezměkne. Můžeme podlít trochou vody, aby se zelenina nepřipalovala.
Přidáme drcený kmín, nasekanou petrželku, kroupy a tempeh nakrájený na kostky.
Podlijeme trochou vody a vmícháme nastrouhaný parmezán.