Domácí celozrnné tagliatelle s kuřecími játry a žampiony
Recepty, TěstovinySuroviny
- Tagliatelle:
- 1 vejce
- Asi 80 g hladké (pšeničné) celozrnné mouky + na podsypání
- 1 malá červená cibule (cca 35 g)
- 150 g kuřecích jater
- 4 krémové žampiony (70 g)
- 3 poloviny sušených rajčat
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička másla (10 g)
- Pepř
- sůl
Postup Domácí celozrnné tagliatelle s kuřecími játry a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Z mouky a vejce vypracujeme pružné těsto, které vyválíme na velice tenkou placku. Nařežeme tagliatelle silné asi 0,5 – 1 cm a dlouhé asi 25 cm.
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a vaříme al dente. Když těstoviny cedíme, necháme si trochu vody stranou (ta nám pak dotváří omáčku).
Játra nakrájíme na menší kousky.
Žampiony nakrájíme na slabé plátky a cibuli na půlkolečka.
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme žampiony a opékáme dozlatova. Poté přidáme balzamikový ocet, necháme vypařit a přidáme játra. Ochutíme pepřem. Játra opékáme jen chvilku, aby se zatáhly (trvá to asi 2-3 minuty).
Nakonec vhodíme na proužky nakrájená sušená rajčata, petrželku, promícháme, osolíme a po chvilce stáhneme z ohně.
Přidáme máslo, těstoviny s trochou vody a promícháme.