Rajčatová polévka s lilkem, ricottou a bazalkovým pestem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1/2 plechovky sterilovaných rajčat
- 1 vrchovatá lžíce rajského protlaku
- 1 lžička cukru
- větší špetka sušené bazalky nebo pár lístků čerstvé
- 1 menší stroužek česneku
- 200 ml kuřecího vývaru
- lilek – několik plátků silných 2 mm
- 1 lžíce ricotty
- 1 lžička bazalkového pesta
- sůl
Postup Rajčatová polévka s lilkem, ricottou a bazalkovým pestem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpálíme olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Stroužek česneku rozdrtíme (nemusí být na jemno) a přidáme k cibuli, promícháme a přidáme protlak.
Krátce restujeme a přidáme sterilovaná rajčata spolu s vývarem.
Osolíme, přidáme bazalku, cukr a vaříme asi 5 minut. Poté polévku rozmixujeme.
Plátky lilku osolíme a opečeme z obou stran na pánvi, aby změkl a dal se ohýbat. Smícháme ricottu s pestem a špetkou soli.
Když lilek vychladne, potřeme ho sýrovou směsí a zavineme.