Kokosový nugát
Recepty, CukrovíSuroviny
- Tmavá směs:
- 480 g piškotů (2 balíčky)
- 1 kostka 100% tuku
- 1/5 hrnku moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 10 lžic rumu
- Světlá směs:
- 1 kostka másla
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g kokosu
- Pikantní marmeláda na promazání
- čokoládové zdobení
Postup Kokosový nugát
Postup přípravy receptu
-
Tmavá směs: rozpustíme tuk, přidáme rozdrcené piškoty, cukr, kakao a rum, důkladně rozmícháme a necháme chvilku stát.
Světlá směs: zpracujeme změklé máslo, cukr a kokos. Směs vtlačíme do hřbetu vypláchnutého studenou vodou a uhladíme. Potřeme marmeládou a přidáme tmavou směs, kterou uhladíme.
Necháme v lednici do druhého dne. Po vyklopení rozkrájíme a ozdobíme.