Kokosový nugát

Recepty, Cukroví

Suroviny

Tmavá směs:
480 g piškotů (2 balíčky)
1 kostka 100% tuku
1/5 hrnku moučkového cukru
2 lžíce kakaa
10 lžic rumu
Světlá směs:
1 kostka másla
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g kokosu
Pikantní marmeláda na promazání
čokoládové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Tmavá směs: rozpustíme tuk, přidáme rozdrcené piškoty, cukr, kakao a rum, důkladně rozmícháme a necháme chvilku stát.

  2. Světlá směs: zpracujeme změklé máslo, cukr a kokos. Směs vtlačíme do hřbetu vypláchnutého studenou vodou a uhladíme. Potřeme marmeládou a přidáme tmavou směs, kterou uhladíme.

  3. Necháme v lednici do druhého dne. Po vyklopení rozkrájíme a ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!