Čokoládový sušenkový mls
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g 100%ního kokosového tuku (musí to být ten tuhý v kostce, ne ten polotekutý prodávaný ve sklenicích !)
- 150 g hořké čokolády na vaření
- 50 g kakaového prášku
- 150 ml plnotučného mléka
- 250 g moučkového cukru
- 350 g máslových sušenek
- lístky máty na ozdobení
Postup Čokoládový sušenkový mls
Postup přípravy receptu
-
Za stálého míchání nechte rozpustit 100% kokosový tuk s čokoládou, kakaovým práškem, mlékem a moučkovým cukrem. Hranatou formu na pečení vyložte pečicím papírem. Na dno formy naskládejte jednu vrstvu máslových sušenek.
Sušenky přelijte tekutou čokoládovou hmotou a na to naskládejte další vrstvu sušenek. Tento postup opakujte tak dlouho, dokud nejsou spotřebovány všechny sušenky a čokoládová hmota.
Formu dejte na 2 hodiny do lednice. Poté dezert vyjměte z formy a opatrně nakrájejte pilkovým nožem na kostky o velikosti ca 4 x 4 cm. Kostky naskládejte na tác a servírujte ozdobené lístkem máty.