Čokoládový sušenkový mls

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g 100%ního kokosového tuku (musí to být ten tuhý v kostce, ne ten polotekutý prodávaný ve sklenicích !)
150 g hořké čokolády na vaření
50 g kakaového prášku
150 ml plnotučného mléka
250 g moučkového cukru
350 g máslových sušenek
lístky máty na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Za stálého míchání nechte rozpustit 100% kokosový tuk s čokoládou, kakaovým práškem, mlékem a moučkovým cukrem. Hranatou formu na pečení vyložte pečicím papírem. Na dno formy naskládejte jednu vrstvu máslových sušenek.

  2. Sušenky přelijte tekutou čokoládovou hmotou a na to naskládejte další vrstvu sušenek. Tento postup opakujte tak dlouho, dokud nejsou spotřebovány všechny sušenky a čokoládová hmota.

  3. Formu dejte na 2 hodiny do lednice. Poté dezert vyjměte z formy a opatrně nakrájejte pilkovým nožem na kostky o velikosti ca 4 x 4 cm. Kostky naskládejte na tác a servírujte ozdobené lístkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!