Vánočka pro diabetiky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 g tvarohu
- 5 dkg sypkého sladidla na bázi steviol-glykosidů (lze koupit v Kauflandu)
- 15 dkg másla (nebo Hery)
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžíce rozinek v rumu
- 4 lžíce mléka
- 2 prášky do pečiva
- citronová kůra
- špetka soli
- 6 dkg sekaných mandlí
- vanilkový extrakt
Postup Vánočka pro diabetiky
Postup přípravy receptu
-
Cukr, vejce, máslo a tvaroh utřít, pak přidat ostatní.
Uplést vánočku, potřít vejcem, posypat mandlemi.
Péct ve vyhřáté troubě na 170-180°C 20 minut, pak stáhnout teplotu na 150-160°C a péct ještě asi 20 minut. Zkusit špejlí, zda se těsto na špejli nelepí.