Vánočka pro diabetiky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g hladké mouky
250 g tvarohu
5 dkg sypkého sladidla na bázi steviol-glykosidů (lze koupit v Kauflandu)
15 dkg másla (nebo Hery)
2 vejce
2 vrchovaté lžíce rozinek v rumu
4 lžíce mléka
2 prášky do pečiva
citronová kůra
špetka soli
6 dkg sekaných mandlí
vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, vejce, máslo a tvaroh utřít, pak přidat ostatní.

  2. Uplést vánočku, potřít vejcem, posypat mandlemi.

  3. Péct ve vyhřáté troubě na 170-180°C 20 minut, pak stáhnout teplotu na 150-160°C a péct ještě asi 20 minut. Zkusit špejlí, zda se těsto na špejli nelepí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!