Sušenkový dezert do skleničky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Krém:
1 smetana ke šlehání
250 g mascarpone
380 g bílého jogurtu (z Valašska)
cukr krupice podle chuti
3 vanilkové cukry
1 ztužovač šlehačky
Dále:
2 balení BeBe sušenek
troška marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Přimícháme ke šlehačce zbytek surovin na krém.

  2. Sušenky nalámeme na malé kousky a můžeme začít vrstvit.

  3. Na dno skleničky dáme sušenky, na sušenky marmeládu, na ni krém. Opakujeme, dokud není sklenička plná. Končíme krémem, který posypeme třeba grankem, skořicí, musli apod.

  4. Dáme odležet do ledničky na cca 4 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!