Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4-5 kuřecích prsou
1 mrkev
1 petržel
1 červená paprika
3 cibule
2 stroužky česneku
5-6 lžiček mleté papriky
500 ml drůbežího bujónu (slepičího vývaru)
1 kelímek krémovité zakysané smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku s česnekem, až je cibulka sklovitá. Na cibulku nasypeme mletou papriku, ještě chvíli smažíme.

  3. Do této směsi nalijeme 500ml slepičího vývaru, vsypeme nakrájenou zeleninu, opepříme, osolíme podle chuti. Navrch pokládáme umyté prsní řízky a dusíme 20-25 minut.

  4. Po 25 minutách vyjmeme řízky a uchováváme je v teple (já je ještě osmahnu na pánvi s grilovacím kořením, aby byla na povrchu křupavá).

  5. Směs zeleniny rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu, případně ještě dochutíme pepřem a solí. Já ještě přidávám zvláště uvařenou zeleninu (hrášek, mrkev a petržel na kostičky nakrájenou), aby nebyla omáčka prázdná. Jako přílohu doporučuji šťouchané brambory nebo těstoviny, případně je možno podávat bez přílohy (jedná se o málo kalorický pokrm).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!