Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4-5 kuřecích prsou
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 červená paprika
- 3 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5-6 lžiček mleté papriky
- 500 ml drůbežího bujónu (slepičího vývaru)
- 1 kelímek krémovité zakysané smetany
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku s česnekem, až je cibulka sklovitá. Na cibulku nasypeme mletou papriku, ještě chvíli smažíme.
Do této směsi nalijeme 500ml slepičího vývaru, vsypeme nakrájenou zeleninu, opepříme, osolíme podle chuti. Navrch pokládáme umyté prsní řízky a dusíme 20-25 minut.
Po 25 minutách vyjmeme řízky a uchováváme je v teple (já je ještě osmahnu na pánvi s grilovacím kořením, aby byla na povrchu křupavá).
Směs zeleniny rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu, případně ještě dochutíme pepřem a solí. Já ještě přidávám zvláště uvařenou zeleninu (hrášek, mrkev a petržel na kostičky nakrájenou), aby nebyla omáčka prázdná. Jako přílohu doporučuji šťouchané brambory nebo těstoviny, případně je možno podávat bez přílohy (jedná se o málo kalorický pokrm).