Kuřecí kostky na kari
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- kari koření
- sůl
- mletý pepř
- lžíce sojové omáčky
- rozetřený stroužek česneku
- asi půl lžíce hořčice
- cibule
- olej
- Dohotovení:
- trocha hladké mouky
- 100 ml smetany
- citronová šťáva
Postup Kuřecí kostky na kari
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso pokrájíme na kostky a dobře promícháme spolu se všemi surovinami - kromě cibule. V lednici necháme chvíli odležet.
Na troše oleje restujeme krájenou cibuli, přidáme maso s kořením, osmahneme a zalijeme vodou nebo vývarem z kostí.
10-15 minut podusíme, pak zahustíme záklechtkou a ještě provaříme asi 20 minut. Na zjemnění je možné přidat trochu smetany. Na závěr okyselíme trochou citronové šťávy. Podáváme s rýží.