Slaný cuketový koláč s mozzarellou a bazalkovou vůní
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 balení listového těsta
- 250 g mozzarelly (2 kuličky)
- 1 střední cuketa
- hrst lístků bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- hrubá sůl
- pepř
Postup Slaný cuketový koláč s mozzarellou a bazalkovou vůní
Postup přípravy receptu
-
Těsto vyválíme a vyložíme s ním kulatou koláčovou formu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a necháme 10 minut předpéct.
Z jedné kuličky mozzarelly si odkrojíme polovinu a odložíme stranou. Cuketu nakrájíme na kolečka. Pár lístků bazalky si odložíme a zbytek rozmixujeme se lžící oleje.
Po 10 minutách formu vyndáme z trouby, potřeme bazalkovou pastou, poklademe plátky mozzarelly a kolečky cukety. Cuketu pokapeme lžící olivového oleje, posypeme hrubou solí a čerstvě mletým pepřem a dáme zpět do trouby. Necháme péct 20 minut.
Odložený kousek mozzarelly nastrouháme nahrubo, po 20 minutách pečení nasypeme na povrch koláče a vrátíme ještě asi na 10 minut dopéct. Upečený koláč ozdobíme lístky bazalky nakrájenými na nudličky. Koláč chutná teplý i studený.