Kořeněné cuketové ruličky s mozzarellou

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

2 menší cukety
2 balení minimozzarelly (celkem 24 kuliček)
čerstvé lístky bazalky
stroužky česneku
celé kuličky pepře
kuličky koriandru
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cukety nakrájíme na tenké plátky. V hrnci přivedeme k varu vodu, vsypeme připravené plátky cukety, hrnec přiklopíme pokličkou, odstavíme z tepla a necháme 1-2 minuty stát. Pak obsah scedíme, plátky cukety propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Také mozzarellové kuličky vyndáme z nálevu a necháme odkapat.

  2. Každý plátek cukety lehce osolíme a zabalíme do něj jednu kuličku mozzarelly. Ruličky klademe do sklenice, po každé vrstvě ruliček ve sklenici přidáme pár lístků bazalky, trochu česneku nakrájeného na plátky, pár kuliček pepře a trochu kuliček koriandru (koriandr můžeme pro silnější vůni trošku pomačkat v hmoždíři). Nakonec vše zalijeme olivovým olejem a necháme asi 2-3 dny stát v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!