Rizoto s gyrosem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 g rýže
- 500 g vepřové plecko
- 4 lžíce oleje
- 2 velké cibule
- 4 listy bílého zelí
- 1 paprika čerstvá (lusk)
- 1 lžička koření Gyros
- špetka tymiánu
- špetka oregana
- 1 dl vývaru
- červený pepř
- sůl
Postup Rizoto s gyrosem
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme do měkka.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo a zpěníme na oleji, přidáme Gyros a ostatní koření, zamícháme a přidáme maso.
Zprudka je na cibuli a koření opečeme a podlijeme horkým vývarem a dusíme téměř do měkka.
Před dokončením, přidáme nakrájenou papriku a zelí, osolíme a za častého míchání necháme změknout.
Hotové smícháme s uvařenou rýží. Místo hlávkového zelí jsem použila zbytek čínského zelí.