Tukové rohlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto I
400 g hladké mouky
230 ml vody
50 g rozpuštěného másla
1 lžička zarovnaná soli
1 lžička cukru
20 g droždí
Těsto II
125 g másla
50 g mouky hladké

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si nalijeme vodu přidáme droždí a cukr vše promícháme, aby se droždí a cukr rozpustili. Přisypeme ostatní suroviny a necháme propracovat na hladké těsto s puchýři.

  2. Dáme na vál a rozválíme na 1 cm silnou placku. Tu namažeme druhým těstem až do krajů. Placku přeložíme na třetiny podélně a ještě příčně též na třetiny. Vložíme do mikroténového sáčku a dáme na 40 minut do lednice.

  3. Po 40 minutách vyndáme rozválíme znova složíme na třetiny a dáme do lednice toto opakujeme ještě 2 x.

  4. Těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na pruhy. Ty na trojúhelníky zavineme a dáme na plech ještě 20 minut kynout.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C dozlata.

  6. Těsto II.

  7. mouku s máslem spojíme


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!