Podzimní dýňová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 dýně Hokaido
1-2 l vody
2 - 3 kostky bujónu (já použila hovězí)
3 lísky bobkového listu
3 kuličky nového koření
0,5 lžičky drceného hřebíčku
0,5 lžičky skořice
2 lžičky kari
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Z dýně odstraníme semínka a nakrájíme na menší kostky (já ji ani neloupu, slupka se rozvaří a změkne).

  2. Přendáme do většího hrnce a zalejeme vodou, přidáme bujón, bobkový list, nové koření a hřebíček. Vaříme dokud není dýně opravdu hodně měkká (cca 20 - 30 min), poté vylovíme koření, rozmixujeme.

  3. Do rozmixované polévky přidáme zbývající koření - skořici, kari, pepř - řídíme se vlastní chutí.

  4. Nakonec můžeme polévku zjemnit smetanou/zakysanou smetanou/jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!