Podzimní dýňová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 dýně Hokaido
- 1-2 l vody
- 2 - 3 kostky bujónu (já použila hovězí)
- 3 lísky bobkového listu
- 3 kuličky nového koření
- 0,5 lžičky drceného hřebíčku
- 0,5 lžičky skořice
- 2 lžičky kari
- špetka pepře
Postup Podzimní dýňová polévka
Postup přípravy receptu
-
Z dýně odstraníme semínka a nakrájíme na menší kostky (já ji ani neloupu, slupka se rozvaří a změkne).
Přendáme do většího hrnce a zalejeme vodou, přidáme bujón, bobkový list, nové koření a hřebíček. Vaříme dokud není dýně opravdu hodně měkká (cca 20 - 30 min), poté vylovíme koření, rozmixujeme.
Do rozmixované polévky přidáme zbývající koření - skořici, kari, pepř - řídíme se vlastní chutí.
Nakonec můžeme polévku zjemnit smetanou/zakysanou smetanou/jogurtem.