Dort Olaf

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus1 a 1/2 dávky
4 vejce (bílky na sníh)
200 g moučkového cukru
4 lžíce horké vody
1 vanilka
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa (na tmavý korpus)
Krém
2 másla
2 vanilkové pudinky
500 ml mléka
200 g moučkového cukru
(Marcipán)
300 g moučkového cukru (prosít)
300 g polotučného sušeného mléka (prosít)
2 lžíce oleje
mandlové aroma (pár kapek)
1 bílek
3 lžíce vody(můžeme ještě přidat dle potřeby, ale po lžičkách)
Marmeláda dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme 4 lžíce horké vody, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a kakao, pokud chceme korpus tmavý.

  2. Pečeme cca 30-45 minut na 170°C.

  3. Pekla jsem dva korpusy, světlý a tmavý, prořízla na 2 poloviny a při mazání jsem prostřídala díly.

  4. Krém: uvaříme z mléka a pudinků hustou kaši a necháme vychladnout. Do změklého másla zašleháme cukr a postupně i pudinkovou kaši.

  5. Spodní díl korpusu pomažeme marmeládou a krémem, střídáme díly a mažeme krémem, nakonec korpus celý pomažeme shora i po obvodu krémem a dáme zatuhnout do lednice.

  6. Suroviny na marcipán zpracujeme v míse tak dlouho, až nám vznikne tužší hmota podobná modelíně (nesmí se lepit k rukám - popřípadě drobit, v tom případě přidávám lžičku vody nebo moučkový cukr, s vodou opatrně, aby směs hodně nezřídla, nešla by válet).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!