Topinka opečená na sucho s česnekovými vejci a sušenými rajčaty
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 vejce
- 60 g slaniny
- 1 větší šalotka
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžíce vody (lepší je perlivá)
- 1 lžíce smetany nebo mléka
- 4-5 sušených rajčat nakládaných v oleji
- kousek másla
- pažitka nebo petrželka
- sůl
- pepř
- špetka chilli (nemusí být)
- ---
- plátky chleba
- Hermelín podle chuti
Postup Topinka opečená na sucho s česnekovými vejci a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Plátky chleba lehce pokapeme olejem z rajčat a na suché pánvi opečeme z obou stran. Uchováme v teple.
Slaninu, šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Na pánev po topinkách vypečeme slaninu, přidáme šalotku a po zpěnění i česnek a dvě rajčata nasekaná nadrobno.
Vejce rozšleháme s vodou, smetanou a solí. Vlijeme na slaninovou směs a pořád mícháme na mírném plameni.
Necháme srazit do řídké konzistence, ještě na pánvi dojdou. Vmícháme oříšek másla a dochutíme pepřem, případně chilli.
Vejce uložíme na opečený chleba, poklademe proužky sušených rajčat a podle chuti i sýrem. Posypeme bylinkami a ihned podáváme.