Roláda Margot
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 100 g moučkového cukru
- 80 g polohrubé mouky
- 1 Margot čokoláda - nastrouhaná
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce rumu
- Náplň:
- 400 ml šlehačky 31 %
- jahodová smetanová náplň Dr.Oetker
- 1 jahodový kompot
- Na potření rolády:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g tuku
Postup Roláda Margot
Postup přípravy receptu
-
Troubu zapneme na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do jedné mísy z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do tuhého krému, přidáme1/4 sněhu, zamícháme a přisypeme mouku, čokoládu, rum, olej a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme zbylý sníh.
Roládu dáme péct jen na 12 minut (musí být světlá) a dáme ji zchladit. Než roláda vystydne, nalijeme šlehačku do misky, nasypeme do ní jahodovou náplň a vyšleháme do tuha.
Roládu obrátíme, stáhneme papír a dáme znovu na papír, potřeme šlehačkou, poklademe jahodami a pomocí papíru srolujeme. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a roládu potřeme. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.