Cizrna na paprice
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 plechovka cizrny (netto cca 265g)
- 2 cibule
- 1 lžíce - mletá paprika sladká
- 500 ml vývaru / zeleninový bujón rozpuštěný ve vodě / voda / pokud vaříte cizrnu použijte vývar z cizrny
- 200 - 250 ml smetana
- 1 pórek
- citrónová šťáva
- sůl
- olej
Postup Cizrna na paprice
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme všechny ingredience - cibulku nakrájíme nadrobno, zeleninovou kostku vložíme do 500ml teplé vody.
Cizrnu rozdělíme na 2 části - 1. polovinu ponecháme v celku, 2.polovinu rozmixujeme, pórek nakrájíme na proužky.
Cibulku osmažíme, po změknutí přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem, přidáme smetanu, rozmixovanou i celou cizrnu a přivedeme k varu.
Nakonec přidáme nakrájený pór, osolíme a dle chuti přidáme citronovou štávu. Chvíli necháme povařit a můžeme podávat.