Cizrna na paprice

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 plechovka cizrny (netto cca 265g)
2 cibule
1 lžíce - mletá paprika sladká
500 ml vývaru / zeleninový bujón rozpuštěný ve vodě / voda / pokud vaříte cizrnu použijte vývar z cizrny
200 - 250 ml smetana
1 pórek
citrónová šťáva
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme všechny ingredience - cibulku nakrájíme nadrobno, zeleninovou kostku vložíme do 500ml teplé vody.

  2. Cizrnu rozdělíme na 2 části - 1. polovinu ponecháme v celku, 2.polovinu rozmixujeme, pórek nakrájíme na proužky.

  3. Cibulku osmažíme, po změknutí přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem, přidáme smetanu, rozmixovanou i celou cizrnu a přivedeme k varu.

  4. Nakonec přidáme nakrájený pór, osolíme a dle chuti přidáme citronovou štávu. Chvíli necháme povařit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!