Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 150 g bily jogurt
- 100 g cervena cocka
- 2x 200 g veprova panenka
- 15 g svazek petrzele
- 15 g svazek pazitky
- 15 g svazek tymianu
- 4 g drceneho oregana
- 1 ks jablko
- 1 ks salotka
- 1 ks strouzek cesneku
- 2 lzice olivoveho oleje
- 1 lzici vinneho ocetu
- ruzova sul
- pepr
- 20 g masla
- 20 g medu
- 1 ks zeleninoveho masou
Postup Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou
Postup přípravy receptu
-
Rozehrejte troubu na 180 stupnu (horkovdzusny) nebo na 200 stupnu (horni / spodni). Pripravte pro vareni cocky v hrnci 400ml vody a privedte ji k varu. Oplachnete cocku a nechejte ji odkapat od vody. Salotku a cesnek oloupejte a nakrajejte je na drobne kostky. Jablko oloupejte, rozdelte na 4 kusy, zbavte je od jadra - pote nakrajejte je na 2-milimetrove, tenke platky.
Oregano, tymian a petrzel umyjte a osuste. Pote oddelte listky od stonku a nasekejte Vse napodrobno. Vzniklou bylinkovou smes smichejte a ponechejte na tacku. Pazitku take umyjte, osuste a nakrajejte zvlast na male kousky.
Podejte cocku do vrouci vody a nechte ji 7 minut na mirnem ohni dusit. Pote cocku sced'te a proplachnete studenou vodou.
V mezicase obalte kazdou veprovou panenku s pul lzickou soli a i peprem obdobne. V male misce pripravte 1 lzici olivoveho oleje s pulkou porce medu a smichejte vse dohromady.
V panvi rozehrejte 2 lzice olivoveho oleje - veprovou panenku zprudka opecte při vysoke teplote ze vsech stran celkem 3 minuty.
Maslo nechte v dalsim hrnci se rozpustit. Při stredni teplote v nem glazirujte nasledne salotku a cesnek - celkem 2 minuty. Pridejte jablko a cocku - dalsi minutu nechte vse spolecne dusit dal. Nakonec pridejte masox, zbytek porce medu a vinny ocet. Vse nechte dalsi minutu se dusit.
Vyjmete veprove panenky z panve, rovnomerne je potrete s olejovo-medovou smesi - pak jeste platky panenky obalte v bylinkove smesi. Veprove panenky polozte na plech s pecicim papirem a vlozte ho pak do predhrate trouby - nechte pect 12 minut.
Podavejte jablecno-medovou cocku do stred talire - veprovou panenku umistete vedle totozne. Vse ozdobte se zbylymi bylinkami.