Hovězí svíčková v arašidové kůrce s teplým salátem ze sojových klíčků a limetko-koriandrovou omáčkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 250 g hovězí svíčkové
- 1 šalotka / červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 feferonka
- 150 g sójových klíčků
- 2 mini-Pak-choi / mangold
- 1 limetka
- 25 g zázvoru
- 1 svazek koriandru
- 25 g arašídů
- 2 lžíce sójové omáčky
- 30 g arašídového másla
- sůl
- pepr
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup Hovězí svíčková v arašidové kůrce s teplým salátem ze sojových klíčků a limetko-koriandrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Pec rozehrat na 160°C horkovzduch nebo 180°C horni a spodni ohrev. Pak-choi umyt. Listy oddelit od stonku a dat stranou. Stonky nakrajet na zhruba 0,5cm velke kousky. Nahrubo nasekat arasidy.
Oloupat salotku a cesnek a oboje nakrajet na drobne kostky. Oloupat zazvor a nadrobno nasekat. Feferonku podelne rozpulit, odstranit stonku a jadro a nakrajet na drobne prouzky. Vymackat z limetky stavu. Umyt koriandr a dosucha vytrepat. Dat stranou konecky, lupinky oskubat a nahrubo nasekat stonky.
1 lzici rostlinneho oleje ohrat v panvi a arasidy spolecne se stonky pak-choi pri stredni teplote 3 minuty smazit. S trochou sojove omacky zalit, pridat koriandrove stonky a arasidove maslo a nasledne vse dohromady smichat do jedne pasty.
Hovezi svickovou jednou kolem s pulkou lzickou soli a pulkou lzickou pepre dle libosti okorenit. Ohrat 2 lzice rostlinneho oleje v panvi a v totozne hovezi svickovou prudce opect z kazde strany 1 minutu.
Hovezi svickovou polozit na plech pokryty pecicim papirem. Rovnomerne potrit arasidovou pastou a na strednim rostu v predehrate troube 9 minut nechat vypect.
Vlozit salotku, cesnek, zazvor a feferonku do jedne misky. Promichat vse spolecne s 1 lzici limetkove stavy. Nasledne nechatdo dalsiho pouziti.
V panvi rozehrat 1 lzici rostlinneho oleje a zpenit sojove klicky 3 minuty na stredni teplote. Pridat pak-choi listky, zalit vse s zbylou sojovou omackou a nechat zavadnout zhruba 1 minutu. Pak vmichat koariandrove listky.
Pridat sojove klicky a pak-choi do mistky s marinovanou salotkou a cesnekem, vse smichat. Vyndat hovezi svickovou z pece.
Teply sojovo-klickovy salat dat do stredu na talir. Hovezi svickovou dat na salat a ozdobit s koriandrem.