Zapečené žampiony a plněná rajčátka
Recepty, HoubySuroviny
- 4 velké žampiony
- sůl a pepř
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 120 g nivy
- plátek másla
- cherry rajčátka
- sůl a pepř
- kysaná smetana
- lžička hořčice
- česnek
- pažitka
Postup Zapečené žampiony a plněná rajčátka
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, omyjeme a oddělíme nožičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky a slaninu, vše osmažíme a necháme trochu vychladnout. Pak vmícháme nastrouhanou nivu a naplníme kloboučky žampionů, které nejprve osolíme a opepříme.
Žampiony poskládáme do zapékací mísy, přidáme plátek másla a zapečeme.
Kysanou smetanu smícháme se solí a pepřem, přidáme prolisovaný česnek, hořčici a nasekanou pažitku. Rajčátka vydlabeme a naplníme. Hodí se jako předkrm nebo příloha k masu.
Vydlabaný vnitřek z rajčátek přidáme k žampionům do šťávy.