Zapečené žampiony a plněná rajčátka

Recepty, Houby

Suroviny

4 velké žampiony
sůl a pepř
100 g anglické slaniny
1 cibule
120 g nivy
plátek másla
cherry rajčátka
sůl a pepř
kysaná smetana
lžička hořčice
česnek
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, omyjeme a oddělíme nožičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky a slaninu, vše osmažíme a necháme trochu vychladnout. Pak vmícháme nastrouhanou nivu a naplníme kloboučky žampionů, které nejprve osolíme a opepříme.

  2. Žampiony poskládáme do zapékací mísy, přidáme plátek másla a zapečeme.

  3. Kysanou smetanu smícháme se solí a pepřem, přidáme prolisovaný česnek, hořčici a nasekanou pažitku. Rajčátka vydlabeme a naplníme. Hodí se jako předkrm nebo příloha k masu.

  4. Vydlabaný vnitřek z rajčátek přidáme k žampionům do šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!