Vepřová krkovice na zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové krkovice ze selete
- (cca 8 plátků s kostí)
- 2 mrkve
- petrželová nať
- olej
- sůl
- pepř
- cibule
Postup Vepřová krkovice na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici nasekáme i s kostí na silnější plátky a pouze bohatě osolíme, opepříme a necháme v chladu odpočinout cca 3 hodiny. Po uležení plátky masa velmi prudce opečeme v trošce oleje na steakové pánvi.
Opečené maso přendáme do hrnce a na výpeku restujeme na jemno nakrájenou cibuli a na drobné kousky nakrájenou mrkev. Opečenou cibuli a mrkev přidáme společně se 4 dl masového vývaru k masu do hrnce a dusíme do měkka.
Po změknutí přidáme na drobno nakrájenou petrželovou nať a dle chuti můžeme ještě osolit. Krátce provaříme, a pokud je potřeba, (není to nutné), zahustíme instantní světlou jíškou a pro zjemnění vložíme oříšek másla. Podáváme s těstovinou nebo vařeným bramborem.