Králík pečený na zázvoru

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
150 g anglické slaniny
1 cibulka
8 cm čerstvého zázvoru
sůl
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Králíka den předem umyjeme, naporcujeme a prošpikujene anglickou slaninou nakrájenou na hranolky. Zázvor si oloupeme a nastrouháme na jemno. Porce králíka osolíme, potřeme zázvorem (přidala jsem ještě 1kg sušeného) a uložíme do misky, uzavřeme a necháme do druhého dne v lednici.

  2. Cibulku si očistíme, nakrájíme na hrubo. Dáme do pekáče, poklademe porcemi králíka. Podlejeme vodou, asi do třetiny výšky masa.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C hodinu pod poklicí. Přeléváme výpekem a doléváme vodu. Ještě 15-20 minut dopečeme bez poklice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!