Šneky z kýty na jehle v zázvorové marinádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 g vepřové kýty
- malé sterilované kukuřice
- několik malých rajčat
- Na marinádu:
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička červeného kari
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl podle chuti
Postup Šneky z kýty na jehle v zázvorové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu mírně naklepeme a nakrájíme na delší proužky.
Smícháme ingredience na marinádu a do ní vložíme mírně osolené proužky kýty.
Necháme marinovat minimálně 1 hodinu, pokud můžeme, klidně i přes noc.
Každý proužek kýty stočíme do šneku a napichujeme na jehlu v pořadí šnek, kousek kukuřičky, šnek.
Utvořené špízy dáme na plech a posypeme je několika čtvrtkami rajčat.
Misku se zbylou marinádou naplníme asi 2 dl vody, zalijeme špízy a pečeme dozlatova.
Během pečení obracíme a pokud je nutné, podléváme vodou. Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě celerovými hranolky.