Těstovinový salát Moravanka

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g těstovin (špagety nalámané na menší kousky, penne nebo farfale)
200 g majonézy (nebo 1:1 majonéza a jogurtu Aktivie)
1 sterilovaná zeleninová směs Moravanka
sterilovaná kukuřice (není povinná)
2 vařená vejce
1 lžíce plnotučné hořčice
5 lžic jemného kečupu
pepř
paprika
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme (nepříliš do měkka), propláchneme studenou vodou a přidáme do základu: majonézu + jogurt, rozmícháme s hořčicí, kečupem, kořením, přidáme polovinu nálevu z Moravanky a nasekanou zeleninu. Základ musí mít výraznou chuť, aby špagety ochutil - já přidávám i nakrájenou feferonku, která je součástí Moravanky. Salát je nejlépe nechat alespoň 1 den rozležet (zpočátku je dost řídký, ale po rozležení ztuhne).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!