Těstovinový salát Moravanka
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g těstovin (špagety nalámané na menší kousky, penne nebo farfale)
- 200 g majonézy (nebo 1:1 majonéza a jogurtu Aktivie)
- 1 sterilovaná zeleninová směs Moravanka
- sterilovaná kukuřice (není povinná)
- 2 vařená vejce
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 5 lžic jemného kečupu
- pepř
- paprika
- sůl
Postup Těstovinový salát Moravanka
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme (nepříliš do měkka), propláchneme studenou vodou a přidáme do základu: majonézu + jogurt, rozmícháme s hořčicí, kečupem, kořením, přidáme polovinu nálevu z Moravanky a nasekanou zeleninu. Základ musí mít výraznou chuť, aby špagety ochutil - já přidávám i nakrájenou feferonku, která je součástí Moravanky. Salát je nejlépe nechat alespoň 1 den rozležet (zpočátku je dost řídký, ale po rozležení ztuhne).