Rýžový pudink podle Zdeňka Trošky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1/2 kondenzované slazené mléko
- 3 pomeranče
- 200 g rýže
- 40 g loupaných mandlí
- 2 Pl cukru
- sůl
- lístky máty na ozdobu
Postup Rýžový pudink podle Zdeňka Trošky
Postup přípravy receptu
-
Důkladě omyté pomeranče nakrájíme na slabé plátky,položíme na plech,posypeme cukrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 120°C asi 30 minut.
Do hrnce nasypeme propláchnutou rýži, přidáme pomerančovou kůru, slazené mléko a 1/4 l vody.Vaříme,až se tekutina odpaří a rýže je měkkoučká.
4 misky vyložíme pečenými pomeranči a přisypeme ochucenou rýži. Dozdobíme lístky máty, plátky mandliček a plátky pomeranče.