Kuřecí (krůtí) dort

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí řízky (nebo 2 krůtí řízky)
zelená paprika
červená paprika
cibule
olej
sůl
pepř
500 g rýže
1 l vývaru
Směs na zapečení:
150 g zakysané smetany
4 vejce
150 g strouhaného sýra
rajče
50 g sýru Gran Moravia na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme krájenou cibuli, na ní kostičky osoleného a opepřeného masa.

  2. Po chvíli přidáme obě krájené papriky, po krátkém orestování přisypeme rýži a celou směs dobře promícháme.

  3. Zalijeme vývarem a pod pokličkou uvaříme.

  4. Toto rizoto necháme prochladnout - vsypala jsem ho do velké mísy a rozhrnula - pak do něj vmícháme vejce, rozšlehané ve smetaně a smíchané se sýrem.

  5. Všechnu směs urovnáme do vymazané dortové formy, povrch poklademe krájeným rajčetem a dáme na 200°C zapéct.

  6. Asi po 30 minutách povrch dortu posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Na talíři můžeme klínek dortu ozdobit zelenou bylinkou (petrželkou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!