Kuřecí (krůtí) dort
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí řízky (nebo 2 krůtí řízky)
- zelená paprika
- červená paprika
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
- 500 g rýže
- 1 l vývaru
- Směs na zapečení:
- 150 g zakysané smetany
- 4 vejce
- 150 g strouhaného sýra
- rajče
- 50 g sýru Gran Moravia na posyp
Postup Kuřecí (krůtí) dort
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme krájenou cibuli, na ní kostičky osoleného a opepřeného masa.
Po chvíli přidáme obě krájené papriky, po krátkém orestování přisypeme rýži a celou směs dobře promícháme.
Zalijeme vývarem a pod pokličkou uvaříme.
Toto rizoto necháme prochladnout - vsypala jsem ho do velké mísy a rozhrnula - pak do něj vmícháme vejce, rozšlehané ve smetaně a smíchané se sýrem.
Všechnu směs urovnáme do vymazané dortové formy, povrch poklademe krájeným rajčetem a dáme na 200°C zapéct.
Asi po 30 minutách povrch dortu posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Na talíři můžeme klínek dortu ozdobit zelenou bylinkou (petrželkou).