Obrácený koláč s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto
- 330 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 200 g cukr krupice
- 2 vejce
- 200 g Hery
- 200 ml mléka
- Dále
- asi 5 lžic másla
- třtinový cukr
- jablka
- strouhané ořechy
Postup Obrácený koláč s jablky
Postup přípravy receptu
-
Na menší plech nebo dortovou formu dáme 5 lžic másla a necháme ho chvíli v zapnuté troubě rozpustit. Poté máslo rozetřeme po celé ploše plechu.
Dno rovnoměrně posypeme třtinovým cukrem. Na cukr naskládáme plátky oloupaných a jádřinců zbavených jablek, pokapaných citrónem. Můžeme ještě posypat kořením na štrůdl a mletými ořechy.
Z Hery, vajec a cukru vyšleháme světlou pěnu.
Do pěny vešleháme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Pokud je těsto příliš tuhé, můžeme přidat víc mléka.
Těsto vyklopíme na jablka a opatrně rozetřeme po celé ploše.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut. Po upečení necháme koláč asi 10 minut vychladnout a překlopíme ho na tác.