Pulec v díře

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 nožičky párků
150 ml mléka
2 vejce
2 vrchovaté lžíce hladké mouky (asi 80 g)
1 lžíce hrubozrnné hořčice (nebo francouzské hořčice)
1 lžička obyčejné hořčice
1 velké rajče (nebo 4 cherry rajčata)
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 200°C. Párky vložte do zapékací misky a dejte je v troubě opéct dozlatova asi 10 minut. Zahřejte mléko tak, abyste v něm udrželi prst.

  2. Do něj pak zamíchejte metličkou mouku, sůl, pepř, hořčici a žloutky, nakonec lehce vmíchejte sníh ze zbývajících bílků.

  3. Těstem přelijte párky, posypte celými cherry rajčátky nebo rajčetem pokrájeným na kostky. Misku vraťte do trouby a pečte ještě 20 minut, až povrch zezlátne.

  4. Párky by měly vykouknout na povrch nákypu. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jen s kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!