Perníkový závin

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g hladké mouky
100 g másla
250 g moučkového cukru
4 lžíce medu
3 vejce + 1 vejce na potření
1 polévková lžíce perníkového koření
1 kávová lžička sody
na špičku nože soli
Náplň:
švestková povidla
sušené švestky (namočené v alkoholu) a posekané
rum
vlašské ořechy - čím víc,tím líp

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí vypracujeme těsto a necháme 12 dní odležet. Pak postupně vyválíme na 4 díly, každý potřeme povidly, naskládáme švestky a posekané ořechy.

  2. Zatočíme, potřeme vejcem a můžeme posypat žmolenkou. Pečeme ne moc dlouho při asi 150-180°C. Necháme dobře zabalené ještě několik dní odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!