Kakaový koláč z jablek

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g jablek
350 g hladké mouky
1,5 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa (použila jsem holandské)
250 g moučkového cukru (lze i 200 g cukr krupice)
2 vejce
250 ml vlažného mléka
10 lžic oleje

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. 3/4 jablek nastrouháme na hrubo.

  2. Mouku promícháme s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidáme vejce, mléko, olej a jablka.

  3. Zbylá jablka nakrájíme na kostičky o velikosti 1x1 cm.

  4. Těsto nalijeme do vymzananého a moukou vysypaného pekáčku.

  5. Na povrch rozložíme nakrájená jablka a pečeme při teplotě 180°C asi 40 minut


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!