Kakaový koláč z jablek
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g jablek
- 350 g hladké mouky
- 1,5 prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa (použila jsem holandské)
- 250 g moučkového cukru (lze i 200 g cukr krupice)
- 2 vejce
- 250 ml vlažného mléka
- 10 lžic oleje
Postup Kakaový koláč z jablek
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. 3/4 jablek nastrouháme na hrubo.
Mouku promícháme s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidáme vejce, mléko, olej a jablka.
Zbylá jablka nakrájíme na kostičky o velikosti 1x1 cm.
Těsto nalijeme do vymzananého a moukou vysypaného pekáčku.
Na povrch rozložíme nakrájená jablka a pečeme při teplotě 180°C asi 40 minut