Sumec v marinádě

Recepty, Ryby

Suroviny

1 velký filet ze sumce 2 menší
3 drcené zelené pepře
šťáva z 1/2 citronu
2 lžičky sardelové pasty
něco kopru nasekaného na drobno
sůl
petrželka nasekaná nadrobno
olej
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si filety, odkostíme, omyjeme, osušíme a uděláme si marinádu, kterou natřeme mašlovačkou na celé filety ze všech stran a necháme aspoň 2 hodiny odpočinout (můžeme dát do igelitového sáčku a nechat odpočívat v lednici přes noc), tak jsem to udělala.

  2. Marináda: v misce smícháme šťávu z citronu, drcené pepře, sardelovou pastu, kopr, petrželku a mírně zalijeme olejem (ingredience na marinádu můžeme rozmixovat-mixovala jsem).

  3. Po odpočinutí dáme do pekáčku i s marinádou, na rybu dáme pár plátků másla a pod rybu tak 100 ml vody a dáme péct na 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!