Sumec v marinádě
Recepty, RybySuroviny
- 1 velký filet ze sumce 2 menší
- 3 drcené zelené pepře
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžičky sardelové pasty
- něco kopru nasekaného na drobno
- sůl
- petrželka nasekaná nadrobno
- olej
- máslo
- sůl
Postup Sumec v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si filety, odkostíme, omyjeme, osušíme a uděláme si marinádu, kterou natřeme mašlovačkou na celé filety ze všech stran a necháme aspoň 2 hodiny odpočinout (můžeme dát do igelitového sáčku a nechat odpočívat v lednici přes noc), tak jsem to udělala.
Marináda: v misce smícháme šťávu z citronu, drcené pepře, sardelovou pastu, kopr, petrželku a mírně zalijeme olejem (ingredience na marinádu můžeme rozmixovat-mixovala jsem).
Po odpočinutí dáme do pekáčku i s marinádou, na rybu dáme pár plátků másla a pod rybu tak 100 ml vody a dáme péct na 30 minut.