Estonský kringel

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
250 ml mléka
2 žloutky
50 g rozpuštěného másla
1 lžíce cukru
1 lžička soli
600 g hladké mouky
40 g čerstvého droždí
náplň:
10 lžic cukru krupice
3 lžičky skořice
100 g změklého másla

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si kvasek a z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme nakynout.

  2. Cukr smícháme se skořicí.

  3. Nakynuté těsto rozvalíme do obdélníku cca 1cm tlustý.

  4. Poté potřeme máslem a posypeme směsí a zabalíme do ruličky.

  5. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení.

  6. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!