Estonský kringel
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 600 g hladké mouky
- 40 g čerstvého droždí
- náplň:
- 10 lžic cukru krupice
- 3 lžičky skořice
- 100 g změklého másla
Postup Estonský kringel
Postup přípravy receptu
-
Uděláme si kvasek a z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme nakynout.
Cukr smícháme se skořicí.
Nakynuté těsto rozvalíme do obdélníku cca 1cm tlustý.
Poté potřeme máslem a posypeme směsí a zabalíme do ruličky.
Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení.
Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.