Smetanový oběd
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí stehenní řízky
- cibule
- paprika
- cuketa
- hlíva ústřičná
- smetana na vaření
- česnek
- máslo
- olej
- muškátový oříšek
- kmín drcený i celý
- drcená čili paprička
Postup Smetanový oběd
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažím cibulku do zlatova, přidám provonět nadrobno nakrájený česnek a dám stranou počkat na brambory uvařené se solí a drceným kmínem.
Na stejné pánvi orestuji postupně nakrájenou papriku, cuketu, hlívu a maso na drobno. Osolím, opepřím, podle chuti přidám papričku a kmín (já ho prostě ráda), zaliji trochou horké vody a dusím do měkka.
Mezitím jsou uvařené brambory, vodu sliji, přidám máslo, připravenou cibulku s česnekem, trošku strouhnu muškátového oříšku a rozmixuji s přidáváním smetany na kaši.
Když je maso měkké, je cuketka pravděpodobně už předušená, takže když do směsi přileju trochu smetany a zamíchám, tak chytne omáčka trochu zelené barvičky.