Zeleninové rizoto s bulgurem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1/4 l hrnek bulguru *
- kostka zeleninového bujonu
- 1 pórek
- 1 cuketa
- 1 větší mrkev
- 2 lžíce oleje
- tvrdý nastrouhaný sýr
- sůl
- pepř
- bylinky
Postup Zeleninové rizoto s bulgurem
Postup přípravy receptu
-
Bulgur uvařit s kostkou bujonu dle návodu.
Zeleninu očistit a nakrájet. Mrkev krájím na plátky, protože je tvrdší než zbývající zelenina - použiji škrabku na brambory.
Do vyšší pánve dáme olej, přidáme zeleninu, osolíme a cca 5 minut restujeme - zelenina nemá být moc měkká.
Pak do pánve přidáme uvařený bulgur, opepepříme, dochutíme čerstvými bylinkami, promícháme a servírujeme. Bulgurové rizoto posypeme sýrem.
Bulgur vařením nabyde a s přidáním zeleniny to budou cca 4 porce. Zeleninu si vyberte podle vaší chuti.