Hovězí na italský způsob

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cibule
česnek
lilek
fazolky,
hovězí zadní (v bezmasé var. možno nahradit hlívou)
tomatová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na osmahlé pokrájené cibulce orestujeme, a pak dusíme do poloměkka osolené a opepřené libové vepřové /zadní hovězí maso nakrájené na tenké plátky.

  2. Zatím si na plátky nakrájíme česnek, lilek, omyjeme fazolky (čerstvé / mražené).

  3. Přidáme k masu a dodusíme do měkka (podle druhu masa;hovězí trvá mnohem déle).

  4. Na závěr vše spojíme/krátce povaříme s hotovou tomatovou omáčkou (např. v Lidlu: Tomato Napoli, s cibulkou a bazalkou – sklenice 500 ml cca za 23 Kč) a dochutíme posekanou (ideálně čerstvou) bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!