Estonský kringel z pekárny
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 150 ml oleje
- 250 ml vlažného mléka
- 3 lžíce cukru
- půl kostky droždí
- špetka soli
- Náplň:
- sáček mleté skořice
- 5 lžic cukru
- 80 g rozpuštěného másla
Postup Estonský kringel z pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny vlijeme mléko, olej, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Pak přidáme mouku a sůl (droždí nesmí přijít do kontaktu se solí!). Zvolíme program na těsto.
Než se těsto zpracuje a vykyne, smícháme rozpuštěné máslo se skořicí a cukrem.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a vyválíme na tenkou placku, potřeme připravenou směsí, zarolujeme a roládu podélně rozkrojíme na půl. Je dobré roládu na konci nechat spojenou,lépe se s tím pracuje. Upleteme cop a vytvarujeme do věnce. Přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 10 minut kynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° asi 20 - 25 minut. Po upečení je možné potřít rumem a pocukrovat.