Losos v černém sezamu

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety čerstvého lososa/nechávám s kůží/
černý sezam
pepř
sůl
olej
máslo
čerstvý tymián-nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Filety osolíme, opepříme a posypeme sezamem.

  2. Opečeme v rozpáleném oleji /nejdříve kůží dolů/ ze všech stran tak, aby uvnitř zůstal šťavnatý.

  3. Stáhneme z ohně.

  4. Na každý filet položíme malý kousek másla a malou snítku čersvého tymiánu.

  5. Přiklopíme pokličkou a necháme odpočívat.

  6. Jako příloha se hodí, řekla bych, cokoli - kuskus, pohanka, brambor...V původním receptu doporučovali restovanou rýži. Je to chutný, zdravý a hlavně rychlý recept.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!