Bramborové placky s žampionovou omáčkou a pečená kuřecí křídla.

Recepty, Ostatní

Suroviny

Bramborové placky:
2-3 porce bramborové kaše (zůstala z předešlého obědu)
1 celé vejce
2-3 stroužky česneku
1/3 svazku jarní cibulky
2-3 špetky kmínu
trochu nastrouhaného parmezánu (nemusí být)
½ na ½ polohrubé a hladké mouky tak, aby se vypracovalo polohusté těsto
kuřecí křídla (zůstala z předešlého obědu, klasické pečené kuře na másle)
máslo
česnek
kmín
sůl
pepř
sladká paprika
vývar
Omáčka z kuřecího výpeku:
cca 2 dcl kuřecího výpeku
3-4 žampiony
cca 1,5 dcl vývaru
cca 0,5 dcl smetany

Postup přípravy receptu

  1. Do bramborové kaše přidáme našprtaný česnek, na drobno nakrájenou jarní cibulku, nastrouhaný parmezán, ostatní suroviny a vymícháme polohusté těsto.

  2. Uděláme placky velikosti podšálků, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme na plech s pečícím papírem péct do vyhřáté trouby na 220°C cca 10-15 minut, dle barvy placek (viz na fotkách).

  3. Omáčka: Do rozehřátého výpeku dáme na plátky nakrájené žampiony a cca 3 minuty podusíme, přidáme vývar a dusíme cca 6 minut. Odstavíme a vmícháme smetanu, pokud je potřeba mírně zahustíme moukou. Kořenit není třeba, výpek je vždy dostatečně kořeněný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!