Krkovička s česnekovými výhonky a kedlubnou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 libovější plátky vepřová krkovice bez kosti
- sádlo nebo špek
- 1 velká cibule
- 250 g kedlubny
- 250 g česnekových výhonků
- větší snítka tymiánu
- sůl
- pepř mletý
- vývar dle potřeby
- jíška dle potřeby
Postup Krkovička s česnekovými výhonky a kedlubnou
Postup přípravy receptu
-
Plátky libové krkovice po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. Naklepávat není nutné. Cibuli drobně pokrájíme a osmažíme na sádle nebo jemně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Osmaženou cibuli dáme vařečkou ke straně kastrolu a přidáme osmažit z obou stran plátky krkovice s větší snítkou tymiánu. Podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka, pod poklicí a na mírném ohni.
Očištěné kedlubny a česnekové výhonky pokrájíme. Kedlubny na menší kostky nebo hranolky a výhonky na kratší díly. Kedlubny přisypeme k masu a dusíme asi 4-5 minut, pak přisypeme česnekové výhonky a dusíme další 2-3 minuty. Omáčku dle potřeby zahustíme jíškou (nebo záklechtkou), krátce provaříme, dochutíme solí a pepřem dle chuti a vyndáme snítku z vyvařeného tymiánu.
Podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami, rýží...