Linecké cukroví - krémové

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
420 g hladké mouky
280 g másla
140 g moučkového cukru
1 vanikový cukr a citronová kůra
2 žloutky
Krém:
200 g másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Dále:
pikantní zavařenina - rybízová, malinová...
čokoládová poleva světlá nebo tmavá
kokos, ořechy, zdobení...

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: z mouky smíchané s cukry, citronovou kůrou, za přidání żloutků a změklého másla, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu alespoň dvě hodiny proležet.

  2. Krém: máslo utřeme s cukry do bílé pěny. Krém můžeme ochutit citronovou šťávou a kůrou, sedlinou z kávy, kakaem...

  3. Z odleželého těsta vyválíme plát cca 2,5 mm. Z toho vykrajujeme tvary dle vlastního výběru a ty klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 12 minut dorůžova v předehřáté troubě. Pak necháme zchladnout.

  4. Pečené tvary slepujeme nejlépe cukrářským sáčkem naplněným krémem. Pro luxusnější chuť i vzhled děrovaných tvarů můžeme doplnit zavařeninou. Neděrované tvary dozdobíme polevou, ořechy....


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!