Vepřové závitky s dušenou kapustou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8 tenkých plátků bůčku
300 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 cibuli
3 stroužky česneku
50 ml studeného mléka
hořčice
sůl
pepř
majoránka
špetka chilli
strouhanka na zahuštění
trochu sádla do pekáčku
menší hlávka kapusty
60 g anglické slaniny
kousek sádla
4 stroužky česneku
hladká mouka
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.

  2. Mleté maso smícháme se všemi přísadami a vypracujeme kompaktní hmotu.

  3. Na každý plátek dáme trochu masa a srolujeme.

  4. Uložíme do pekáčku těsně vedla sebe spojem dolů. Přidáme kousek sádla a smícháme trochu vody na podlití se lžíci hořčice.

  5. Podlijeme a pečeme cca 30-40 min.

  6. Kapustu nakrájíme na nudličky podlijeme vodou a dusíme ne úplně do měkka. Musí zůstat trochu křupavá.

  7. Slaninu se sádlem vyškvaříme, přidáme mouku a uděláme jíšku.

  8. Kapustu zahustíme, dochutíme solí, čerstvým pepřem a česnekem. Příloha jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!