Špagety s mangoldovým pestem, sušenými rajčaty a olivami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 porce špaget
sůl
1 lžička olivového oleje
4 lžíce mangoldového pesta
1 lžíce nasekaných sušených rajčat v oleji
12 černých oliv
1 lžíce nastrouhaného parmazánu (nebo pod.)
100 g uzeného lososa - není nutný, ale dobrý

Postup přípravy receptu

  1. Špagety vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou olivového oleje, promícháme a uvaříme dle návodu na obalu na skus. Hotové scedíme, neproplachujeme, dáme do mísy, přidáme pesto, rajčátka, olivy (několik překrojíme) a vše promícháme. Můžeme, ale nemusíme, natrhat na kousky plátky uzeného lososa a přidat na každou porci. Na talířích posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.

  2. Mangoldové pesto můžeme udělat čerstvé - rozmixujeme omyté, osušené listy mangoldu bez řapíků, spolu s 40 g kešu, 2 stroužky česneku, 1 lžící olivového oleje a špetkou soli a 2 lžičkami strouhaného parmazánu

  3. Nebo použít předem udělané: - 1 zelená cuketa asi 500 g, 4 listy mangoldu bez řapíků, 5 stroužků česneku. 1/4 lžičky soli, 80 g kešu nebo mandlí, 2 lžíce oleje. Cuketu nakrájíme a podusíme na lžíci oleje, vychladlou rozmixujeme s ostatními surovinami, můžeme přidat čerstvou bazalku. Dáme do skleniček (zakápneme olejem) a skladujeme v lednici. Řapíky lze použít jako chřest na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!