Zapečené plněné tortiglioni
Recepty, TěstovinySuroviny
- Omáčka:
- 1 velká plechovka loupaných rajčat (± 800 g)
- 1 velká plechovka drcenných rajčat (± 800 g)
- 2 stroužky česneku
- 2 zarovnané lžíce cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- hrst čerstvých lístků bazalky
- Těstoviny:
- 300 g tortiglioni (¾ 500 g balení)
- 250 g sýra ricotta
- 150 g sýra brie bez bílé plísně (můžeme nahradit hermelínem)
- sůl
- pepř
- hrst čerstvých lístků bazalky
- strouhaný parmazán
Postup Zapečené plněné tortiglioni
Postup přípravy receptu
-
Omáčka: Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Zlehka ho orestujeme na rozpáleném oleji.
Přidáme obě plechovky rajčat, cukr, sůl a pepř.
Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut.
Celá rajčata měchačkou rozdrtíme, můžou zůstat i větší kusy.
Lístky bazalky nasekáme a zamícháme je do hotové omáčky.
Těstoviny: Tortiglioni uvaříme v osolené vodě al dente, tzn. aby nebyly uvařené úplně doměka.
Uvařené scedíme a vychladíme pod proudem studené vody, tak docílíme toho že se nám těstoviny neslepí k sobě.
Ze sýru brie odřízneme vrchní bílou plíseň. 150 g měkké vnitřní části sýru brie, ricottu, sůl a pepř společně vidličkou utřeme dohladka. Nevadí, když zůstane nějaká menší hrudka.
Sýrovou náplň dáme do cukrářského sáčku a každou těstovinu, jednu po druhé jím naplníme.
Do zapékací mísy dáme na dno část rajčatové omáčky, na ni vyskládáme těstoviny na ně opět omáčku. Takto postupujeme dokud nezděláme všechny těstoviny a omáčku.
Mezi jednu z vrstev poklademe lístky bazalky. Končit by jsme měli omáčkou, kterou hustě posypeme strouhaným parmazánem.
Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180ºC asi 20 minut, dokud sýr nevytvoří zlatavou kůrku.