Pomalu pečený bůček na medu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg bůčku
sůl
pepř
česnek
grilovací koření
mletá sladká paprika
olej
med

Postup přípravy receptu

  1. Bůček v celku omyjeme a na kůži uděláme ostrým nožem mřížku. Osolíme z obou stran a opepříme a vložíme do pečící mísy.

  2. Připravíme si marinádu (olej, mletá paprika, grilovací koření, čím víc tím líp, nic tím nezkazíte, spíše naopak, med a prolisovaný česnek) vše promíchat a potřete tím celý bůček.

  3. Přikryjte a vložte do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů na 30 minut. Potom snižte teplotu tak na 150-170 a pečte další hodinu a půl. Mezitím vždy co půl hodiny potírejte zbylou marinádou. Potom zvyšte teplotu opět na 220 a odkryjte víčko, ať je kůžička dobře křupavá.

  4. Nakrájejte si plátky a můžete jíst třeba s bramborem, já osobně to mám rád s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!