Domácí koňak - Baileys

Recepty, Nápoje

Suroviny

1 balení mandlového pudingu
0,5 l plnotučného mléka
2 plechovky karamelového salka
3 polévkové lžíce cukru
0,5 l whisky (nejlépe irské)

Postup přípravy receptu

  1. Uvařím puding podle návodu na sáčku a nechám vychladnout.

  2. Kastrol zakryji potravinářskou folií tak, aby se neudělal škraloup.

  3. Otevřu plechovky karamelového salka a obsah vložím do mixeru (dá se lehce zpracovat i ponorným mixerem), přidám puding a začnu šlehat dohladka, přilévám whisky a ochutnávám.

  4. Potom už jen přelít do lahví a nechat uležet alespoň 14 dnů v temnu a chladu. Pokud se Vám podaří Baileys ukrýt před ostatními déle, pak je jenom lepší a lepší. Podávám vychlazené s kostkou ledu. Domácí Baileys nedělám z rumu, není tak jemný a hebký.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!