Domácí koňak - Baileys
Recepty, NápojeSuroviny
- 1 balení mandlového pudingu
- 0,5 l plnotučného mléka
- 2 plechovky karamelového salka
- 3 polévkové lžíce cukru
- 0,5 l whisky (nejlépe irské)
Postup Domácí koňak - Baileys
Postup přípravy receptu
-
Uvařím puding podle návodu na sáčku a nechám vychladnout.
Kastrol zakryji potravinářskou folií tak, aby se neudělal škraloup.
Otevřu plechovky karamelového salka a obsah vložím do mixeru (dá se lehce zpracovat i ponorným mixerem), přidám puding a začnu šlehat dohladka, přilévám whisky a ochutnávám.
Potom už jen přelít do lahví a nechat uležet alespoň 14 dnů v temnu a chladu. Pokud se Vám podaří Baileys ukrýt před ostatními déle, pak je jenom lepší a lepší. Podávám vychlazené s kostkou ledu. Domácí Baileys nedělám z rumu, není tak jemný a hebký.