Bleskový tarte tatin ala elzaro:)

Recepty, Dorty

Suroviny

6 jablek
100 g hnědého cukru
50 másla
500 g listového těsta

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky. V pánvi vhodné do trouby, rozpustíme máslo s cukrem. Pak přidáme pokrájené jablka a na mírném ohni dusíme asi 8 minut, občas obrátíme.

  2. Když jablka změknou a zbarví se dozlatova, pánev stáhneme z ohně a jablka zarovnáme do rovnoměrné vrstvy. Troubu vyhřejeme na 200°C.

  3. Na zlehka pomoučněném vále rozválíme listové těsto do tvaru kruhu, který by měl být o něco větší, než je průměr pánve. Těsto položíme na jablka a okraje po celém obvodu zastrčíme dovnitř.

  4. Pánev s jablky a těstem vložíme do vyhrané trouby a pečeme asi 20-25 minut, dokud se těsto nezbarví dozlatova. Vyjmeme z trouby, necháme asi 5 minut chladit a pak opatrně překlopíme na větším talíř. Podáváme s neslazenou šlehačkou nebo mandlovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!